Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Tiramisu

Tiramisu

Receptura na 4 ks

Piškoty 8 ks
Káva 50 ml
Čokoládová rýže, kakao, zrnková káva na ozdobu
Lístky máty na ozdobu

Krém mascarpone:
Voda 80 ml
Cukr 100g
Vaječné žloutky 100 ml
Smetany 250 ml
Mascarpone 250 g
Želatina 12,5 g

Technologický postup:

Mascarpone krém: Vodu a cukr svaříme na 120 °C. začneme šlehat žloutky. Vyšlehané žloutky zaléváme cukerným rozvarem. Vymícháme do hladka. Ručně přimícháme šlehačku částečně vyšlehanou, mascarpone a namočenou želatinu (rozpuštěnou). Namočíme si do kávy piškoty. Necháme je okapat a připravíme si skleničky nebo ráfek, mísu…., do kterých na dno nastříkáme část krému. Na krém naskládáme namočené piškoty, které posypeme čokoládovou rýží nebo hoblinkami a vrchní část zaplníme zase krémem. Posypeme kakaem a zdobíme kakaovým zrnkem a mátou.
Piškoty na 1kg

Cukr krupice 0,420 kg
Bílky 0,320 kg
Žloutky 0,240 kg
Mouka hladká 0,420 kg
Cukr moučka na posypání
TP: vyšleháme bílky s 1/3 cukru, žloutky vyšleháme se 2/3 cukru. Bílky zamícháme do žloutků a nakonec ručně přimícháme mouku. Stříkáme na pečící papíry a před pečením posypeme cukrem moučkou.