Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Mrkvový dort s ořechy

Mrkvový dort s ořechy

Těsto na 1 dort
Žloutky 4ks
Bílky 4ks
Moučkový cukr 100g
Vanilkový cukr 1 balíček
Krupicový cukr 50g
Nastrouhaná kůra z 1 citrónu
Špetka soli Špetka soli
Vlašské oříšky 150g
Polohrubé mouky 100g
Mletá skořice ½ lžičky
Kypřící prášek 1 balíček
Mrkev 300g
Tuk na vymazání pekáčku
Hrubá mouka na vysypání pekáčku

Poleva:
Čokoláda hořká 150g
Vlašské oříšky sekané 100g


Technologický postup:
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Mouku smísíme s kypřícím práškem, skořicí. Sypkou směs nasypeme do vyšlehaných žloutků s nastrouhanou mrkví a citrónovou kůrou. Nakonec lehce přimícháme vyšlehaný bílek. Dobře promícháme a naplníme do pekáčku 25x30 cm s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysypali moukou.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40min. Vychladlý koláč potáhneme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými ořechy.