Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Mrkvový dort s ořechy

Mrkvový dort s ořechy

Těsto na 1 dort
Žloutky 4ks
Bílky 4ks
Moučkový cukr 100g
Vanilkový cukr 1 balíček
Krupicový cukr 50g
Nastrouhaná kůra z 1 citrónu
Špetka soli Špetka soli
Vlašské oříšky 150g
Polohrubé mouky 100g
Mletá skořice ½ lžičky
Kypřící prášek 1 balíček
Mrkev 300g
Tuk na vymazání pekáčku
Hrubá mouka na vysypání pekáčku

Poleva:
Čokoláda hořká 150g
Vlašské oříšky sekané 100g


Technologický postup:
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Mouku smísíme s kypřícím práškem, skořicí. Sypkou směs nasypeme do vyšlehaných žloutků s nastrouhanou mrkví a citrónovou kůrou. Nakonec lehce přimícháme vyšlehaný bílek. Dobře promícháme a naplníme do pekáčku 25x30 cm s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysypali moukou.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40min. Vychladlý koláč potáhneme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými ořechy.