Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Dort mango pyré 1 dort

Dort mango pyré 1 dort
Pyré mango 250 g
Cukr krupice 50 g
Plátková želatina 3 ks
Zakysaná smetana 200 g
Smetana 300 g

Poleva:
Pyré mango 100 g
Smetana 50 g
Plátková želatina 1,5 ks

Technologický postup:
Pyré svaříme s cukrem na 65 °C. plátkovou želatinu necháme 3 minuty nabobtnat ve studené vodě. Poté z ní vymačkáme vodu a rozmícháme v teplém pyré. Zchladíme na 35 °C a opatrně vmícháme zak. smetanu. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. Do ráfku vložíme plát, rozetřeme polovinu náplně, vložíme druhý plát ( menší o 1 cm) a rozetřeme zbytek náplně. Dáme do chladu zatuhnout.
Poleva:
Pyré svaříme se smetanou na 65 °C. plátkovou želatinu necháme 3 minuty nabobtnat ve studené vodě. Poté z ní vymačkáme vodu a rozmícháme v teplém pyré. Zaléváme nejlépe na zmražený dort při 30 °C.