Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Čokoládový dort pekan 1 dort

Čokoládový dort pekan 1 dort
Mléčná čokoláda 200 g
Mléko 100 g
Smetanu 450 g
Želatina 3 ks
Pekanová pasta 50 g
Postup mousse:
Mléčnou čokoládu nahřejeme (jen povolit) v mikrovlnné troubě max na 30 °C. želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Svaříme mléko , přidáme pastu pekanovou a dobře promícháme. Želatinu vymačkáme, přidáme do mléka a promícháme. Spojíme s povolenou čokoládou a necháme vychladnout (30 °C). Po vychladnutí přidáme vyšlehanou šlehačku a důkladně promícháme.
Tvarohové pyré s želé z červeného ovoce 1 dort
Pyré z černého rybízu 250 g
Cukr krupice 50 g
Plátková želatina 2,5 ks
Tvaroh 250 g
Smetana 300 g
Poleva:
Pyré z černého rybízu 70 g
Cukr krupice 40 g
Plátková želatina 1,5 ks
Voda 50 g
Technologický postup:
Pyré svaříme s cukrem na 65 °C. Plátkovou želatinu necháme 3 minuty nabobtnat ve studené vodě. Poté z ní vymačkáme vodu a rozmícháme v teplém pyré. Zchladíme na 35 °C a opatrně vmícháme tvaroh. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. Do ráfku vložíme plát, rozetřeme polovinu náplně, vložíme druhý plát (menší o 1 cm)a rozetřeme zbytek náplně. Dáme do chladu zatuhnout.