Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Košíček s ovocem s máslovou náplní

Košíček s ovocem s máslovou náplní
Vnější vzhled a tvar- košíček s náplní, na povrchu ozdobený ovocem. Celý povrch je politý agarovou polevou. Výrobek se vkládá do papírových košíčků
Zpracování – na řezu je křehký linecký korpus s náplní světle žluté barvy a ovoce
Chuť a vůně- lahodná, po žloutkovém máslovém krému a ovoci, doplněná chutí lineckého korpusu
Surovinová norma na 100 ks 1 ks 60g

Linecké těsto 1 kg
Mouka hladká 0,472 kg
Cukr moučka 0,150 kg
Cukr vanilín 0,005 kg
Tuk stolní 0,315 kg
Citropasta 0,012 kg
Kypřící prášek 0,002 kg
Vejce 0,065 kg
Žloutkový krém máslový 2,55 kg
brendy stopa
Mléko 1l
Krémový prášek 0,160 kg
Cukr krupice 0,160 kg
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo 0,500 kg
Agarová poleva 0,640 kg
Voda 0,5l
Agar 0,008 kg
Cukr krupice 0,250 kg
Glukosa 0,5 lžíce
Čerstvé ovoce 2 kg
Technologický postup: Linecké těsto: hladkou prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem. Do mouky vytvoříme důlek do kterého nasypeme cukr moučku, margarín, citropastu a vejce. Zamícháme a nakonec zamícháme mouku hladkou.
Krém: dáme vařit 2/3 mléka s cukrem krupicí. Do 1/3 mléka zamícháme krémový prášek. Do vroucího mléka přimícháme mléko s krém. práškem a provaříme 3 min. Do vychladlého pudinku zašleháváme máslo a nakonec zašleháme aroma Agar: agar necháme nabobtnat ve vodě 10 min. Nabobtnaný agar s vodou vaříme 3 min. přidáme cukr a zase vaříme 3 min. odstavíme a přidáme další suroviny.
Do lineckých košíčků se nastříká žloutkový krém máslový do tvaru nízkého kužele, na který se vkusně položí kompotované nebo čerstvé ovoce. Povrch ovoce a náplně se zalévá agarovou polevou. Výrobky se vkládají do papírových košíčků