Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Kornoutky s ovocnou náplní

Kornoutky s ovocnou náplní
Vnější vzhled a tvar- kornoutky světle hnědé barvy, povrch náplně stříkané řezanou trubičkou a část kornoutku je potažená cukrářskou kakaovou polevou
Zpracování – křehký kornoutek je naplněn ovocným bílkovým krémem, jehož barva odpovídá použitému ovocnému protlaku. Vnější povrch náplně a okraje korpusu jsou potažené cukrářskou kakaovou polevou
Chuť a vůně- pražených jádrovin, doplněná chutí ovocného bílkového krému a cukrářské kakaové polevy
Surovinová norma na 100 ks 1 ks 30g

Hmota na jádrové kornoutky 1 kg
Cukr krupice 0,900 kg
Mouka hladká 0,300 kg
Bílky 0,750 kg
Arašídy 0,300 kg
Vlašské jádra 0,300 kg
Bílkový krém ovocný 1,600 kg
Cukrářská kakaová poleva 0,520

Technologický postup:
Jádrové kornoutky: bílky vyšleháme za přisypávání cukru krupice di tuhého sněhu. Ručně přimícháme mouku hladkou smíchané s arašídy a vl jádry. Hmotu roztíráme přes šablony a pečeme na 260°C. Stáčíme na dřevěné kužely.
Plníme bílkovým krémem (jako na indiány), těžkou pařížskou šlehačkou. Přečnívající náplň s částí kornoutku se potáhnou ředěnou cukrářskou kakaovou polevou.