Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Punčové řezy

Punčové řezy
Vnější vzhled a tvar- řezy na horní ploše i bočních stranách potažené lesklou suchou fondánovou hmotou nebo cukrářskou kakaovou polevou
Zpracování – na řezu je vláčný korpus vaječně žluté a růžové barvy
Chuť a vůně- jemná, punčová, doplněná chutí marmelády a fondánové polevy nebo cukrářské kakaové polevy
Surovinová norma na 100 ks 1 ks 60g

Korpus kapsle velké 2 ks
Marmeláda jednodruhová 0,800 kg
Punčový rozvar 1,800 kg
Rozvar s citrónovou šťávou 1,800 kg
Fondánová hmota nebo CKP 1,650 kg



Technologický postup:
Připravený korpus se nakrájí na pásy a namočený se skládají střídavě žlutý a růžový do ráfků, přičemž se pás dobře navlhčí teplým punčovým nebo citrónovým rozvarem. Spodní a vrchní část se potře marmeládou. Zatížíme tak, aby se pláty do druhého dne dokonale spojily. Druhý den se polotovar obrátí, sejme se tvořítko a vrchní plocha se potře marmeládou. Nakrájí se podélně na 6 pásů a ty se na povrchu i na bočních stranách potáhnou nahřátou fondánovou polevou (cukrářskou kakaovou polevou). Po oschnutí polevy se pásy krájejí na řezy o váze 6 dkg.