Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Vaječné věnečky

Vaječné věnečky
Vnější vzhled a tvar- kulatého tvaru, povrch je potažen bílou fondánovou polevou, se znatelným rýhováním korpusu
Zpracování- náplň stříkaná žloutkovým krémem tukovým se stříká řezanou trubičkou
-náplň stříkaná žloutkovým krémem máslovým – se stříká hladkou trubičkou
Chuť a vůně- jemná, doplněná vůní vanilky
Surovinová norma na 100 ks 1 ks 40g

Pálená hmota: Mouka hladká 0,450 kg
Vejce 0,600 kg
Olej 0,200 kg
Voda 0,600 kg
Sůl 0,05 kg
Krém: mléko 2 l
Krémový prášek 0,320 kg
Cukr krupice 0,800 kg
Vanilkový cukr 4 ks
Máslo 1 kg
Rumové aroma 0,090 kg
Fondánová hmota základní 0,631 kg

Technologický postup:
Pálená hmota: dáme vařit vodu, olej, sůl. Do vařící směsi přisypeme prosátou mouku a restujeme. Hmota se musí odlepovat od vařečky a hrnce. Lehce necháme vychladnou a zamícháme vejce. Ještě za tepla stříkáme na teflony nebo pečící papíry požadované tvary. Pečeme 240 °C dopékáme 220 °C.
Krém: dáme vařit 2/3 mléka, cukr. Do 1/3 mléka zamícháme krémový prášek s vanilkovým cukrem. Do vroucího mléka zamícháme mléko s krémovým práškem na provaříme 3 minuty. Prochladlý pudink vyšleháme a za postupného šlehání přidáváme zhomogenizované máslo.
Korpusy vaječných věnečků se rozkrojí na polovinu. Na spodní části korpusů se nastříká za použití řezané nebo hladké trubičky krém, ochucený rumovým výtažkem. Vrchní části se namočí v ochucené, slabě nahřáté bílé fondánové polevě a odkapané se přiklopí na naplněné spodní části věnečků