Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Listové hřebeny

Listové hřebeny

Technologický postup:
Listové těsto vyválíme do obdélníku 2-3 mm vysoké. Nakrájíme na 9x9 cm. Nastříkáme ořechovou náplň. Překlopíme a vnější část zdobíme krátkými řezy. Pečeme na 220 -240 °C
Ořechová náplň 50 ks
Drobečky 0,375 kg
Cukr krupice 0,245
Cukr vanilín 0,020
Škrobový sirup 0,120
Vlašské ořechy 0,375
Sušené mléko 0,185
Rumové aroma 0,020
Voda 0,620

Technologický postup:
cukr, škrobový sirup a prosáté sušené mléko smícháme s vodou a svaříme. Do vařící směsi přisypeme strouhané vlašská jádra, která za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Po vychladnutí směs zahustíme suchými, mletými drobečky. Ochutíme vanilínovým cukrem a rumovým aroma. Náplň je trvanlivějšího charakteru. V technologickém postupu je třeba dodržet podmínku – náplň řádně provařit.