Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Štafetky

Štafetky

Bezé pláty na štafetky 3 pláty
Bílky 1,300
Cukr krupice 0,800
Kokos 0,350
Mouka hladká 0,360

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Čisté bílky šleháme za postupného přidání krupicového cukru. Do vyšlehaného sněhu lehce rukou vmícháme směs prosáté mouky a kokosu. Hmotu roztíráme na pláty papíru (roztíráme rychle, aby těsto nezřídlo). Před pečením pláty lehce a stejnoměrně posypte moučkovým cukrem. Pečeme při teplotě 220 °C. po upečení poprášíme moukou, obrátíme je na papír. Pláty skládáme na sebe.
Kávový krém:
Kávový krém 1,5 kg
Cukr krupice 0,160 kg
Krémový prášek 0,160
Sušené mléko 0,100
Vanilínový cukr 1 ks
Voda 1 l
Máslo 0,500
Kávová pasta 0,100
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Dáme vařit 2/3 teplé vody, sušeného mléka, cukru krupice a vanilkového cukru. 1/3 vody smícháme s krémovým práškem. Do vroucího mléka přilijeme směs krémového prášku s vodou. Povaříme 3 minuty.
Do vychladlého pudinku přidáme máslo a vyšleháme. Na konec přidáme kávovou pastu.