Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Likérové pralinky

Likérové pralinky

Cukr krupice 500g
Voda 150g
Libovolný alkohol 40% 180 ml

Technologický postup:
Dáme vařit cukr krupici s vodou na 111°C. Odstavíme, nalijeme alkohol do rozvaru a na
5 min zakryjeme utěrkou. Uvařený rozvar lijeme do předem připravených tvarů ze škrobu. Zazátkujeme zase škrobem. Jakmile do otvoru nalijeme cukrový sirup, okamžitě ztuhne. V podstatě to jsou klasické pralinky. Pralinka obsahuje více cukru, než vody. Je silně přesycen, proto se nám utvoří skořápka, likér však zůstane tekutý.
Ve škrobu necháme několik hodin. Nejlépe od 12 -24 hodin.
Ověřená varianta: příprava škrobu. Necháme bramborový škrob pořádně vysušit v troubě. Ještě teplý ho zatížíte a do stlačeného škrobu tlačíme požadované tvary. Zahraniční varianta: příprava škrobu. Mouka, pšeničný a rýžový škrob v poměru 1:1, dáme do trouby sušit na 50°C. Tyto přísady máme nasypané na plechu o výšce 10 cm. Přísady musí být pěkně uhlazené, do nichž vytvarujeme tvary bonbónů, které jsou připevněny na pravítku.