Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Skořicové muffiny s jablky a čokoládou

Skořicové muffiny s jablky a čokoládou
Hladká mouka 180 g
Vejce 2 ks
Moučkový cukr 100 g
Čokoládových peciček 50 g
Mléka 50 ml
Hery (másla) 60 g
Vanilkový cukr 1 ks
Šťávy z citronu 2 lžíce
Skořice 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 ks
Jablka 2 ks
Moučkový cukr na posypání
Nastrouhaná kůra z půlky citrónu
Technologický postup:
Heru utřeme (vyšleháme) do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Pak přidáme citrónovou kůru, šťávu, skořici a čokoládu a nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
Hotové těsto naplníme do formy na muffiny vymazané tukem a vysypané hrubou moukou asi do jedné třetiny. Nakrájené jablka umístíme do středu formiček na těsto. Pak doplníme zbylým těstem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formě mírně vychladnout, pak vyklopíme. Cukrujeme.