Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Ořechové taštičky s celozrnou moukou

Ořechové taštičky s celozrnnou moukou

Těsto: moučkové brambory uvařené 500g
Máslo 25g
Hladká celozrnná mouka 50g
Hrubá mouka 250g
Špetka soli
Náplň: vlašské ořechy 100g
Mléko 100ml
Vanilkový cukr 2 balíčky
Sušené meruňky 50g
Dohotovení: máslo 100g
Med 4 lžíce
Čerstvé borůvky

Technologický postup:
Brambory oloupeme, necháme vychladnout a najemno nastrouháme. Přidáme změklé máslo, vejce, oba druhy mouky a špetku soli. Na válu posypaném moukou vypracujeme tužší nelepivé těsto a necháme 5 minut odpočinout.
Mleté ořechy svaříme s mlékem a vanilkovým cukrem. Přidáme nakrájené sušené meruňky a necháme vychladnout. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 8 cm. Do středu dáme po lžíci náplně, přehneme a okraje dobře přitiskneme k sobě.
Taštičky vaříme v osolené vodě 6 minut. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a medem a ozdobíme čerstvými borůvkami. Taštičky také můžeme obalovat ve třtinovém cukru.