Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Ořechové taštičky s celozrnou moukou

Ořechové taštičky s celozrnnou moukou

Těsto: moučkové brambory uvařené 500g
Máslo 25g
Hladká celozrnná mouka 50g
Hrubá mouka 250g
Špetka soli
Náplň: vlašské ořechy 100g
Mléko 100ml
Vanilkový cukr 2 balíčky
Sušené meruňky 50g
Dohotovení: máslo 100g
Med 4 lžíce
Čerstvé borůvky

Technologický postup:
Brambory oloupeme, necháme vychladnout a najemno nastrouháme. Přidáme změklé máslo, vejce, oba druhy mouky a špetku soli. Na válu posypaném moukou vypracujeme tužší nelepivé těsto a necháme 5 minut odpočinout.
Mleté ořechy svaříme s mlékem a vanilkovým cukrem. Přidáme nakrájené sušené meruňky a necháme vychladnout. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 8 cm. Do středu dáme po lžíci náplně, přehneme a okraje dobře přitiskneme k sobě.
Taštičky vaříme v osolené vodě 6 minut. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a medem a ozdobíme čerstvými borůvkami. Taštičky také můžeme obalovat ve třtinovém cukru.