Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Lívance s ovesnými vločkami

Lívance s ovesnými vločkami


Těsto: droždí 20g
Krupicový cukr 1 lžíce
Mléko 500ml
Vejce 2 ks
Hladké mouky 200g
Špetka soli
Ovesných vloček 100g
Olej na opékání
Omáčka: maliny 300g
Vody 100g
Krupicového cukru 100g
Škrobové moučky 2 lžíce



Technologický postup:
Droždí rozmícháme s cukrem a trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek a pak přidáme zbylé vlažné mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, prosátou moukou se špetkou soli a ovesné vločky. Těsto promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Z těsta pečeme na rozehřátém oleji v pánvi nebo v lívanečníku lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé.
Maliny podlijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme cukr a zbylou vodu smíchanou se škrobovou moučkou. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla, a horkou přeléváme lívance.