Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky s bramborového těsta



Těsto: moučné brambory uvařené ve slupce 500g
Škrobové moučky 50g
Hrubé mouky 150g
Špetka soli
vejce 1 ks
Náplň: švestky 300g
Kostkový cukr
Dohotovení: mák (ořechy) 50g
Moučkový cukr 50g
Máslo 50g

Technologický postup:
Brambory oloupeme, necháme vychladnout a najemno nastrouháme nebo protlačíme lisem. Přidáme škrobovou moučku, mouku, sůl, vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme zhruba 5 minut odpočinout
Pak ho rozdělíme na kousky, z každého kousku rukama vytvoříme placičku, do které zabalíme vypeckovanou švestku a zakulatíme. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut, až vyplavou na povrch.
Švestkové knedlíky podáváme posypané mletým mákem a cukrem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme posypávat i skořicí nebo ořechy.