Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky s bramborového těsta



Těsto: moučné brambory uvařené ve slupce 500g
Škrobové moučky 50g
Hrubé mouky 150g
Špetka soli
vejce 1 ks
Náplň: švestky 300g
Kostkový cukr
Dohotovení: mák (ořechy) 50g
Moučkový cukr 50g
Máslo 50g

Technologický postup:
Brambory oloupeme, necháme vychladnout a najemno nastrouháme nebo protlačíme lisem. Přidáme škrobovou moučku, mouku, sůl, vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme zhruba 5 minut odpočinout
Pak ho rozdělíme na kousky, z každého kousku rukama vytvoříme placičku, do které zabalíme vypeckovanou švestku a zakulatíme. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut, až vyplavou na povrch.
Švestkové knedlíky podáváme posypané mletým mákem a cukrem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme posypávat i skořicí nebo ořechy.