Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Celozrný medový koláč

Celozrnný medový koláč



Vejce 6 ks
Krupicového cukru 100g
Medu 100g
Celozrnné mouky 100g
Kukuřičné mouky 100g
Vinného kamene (kyp. prášek) 1/2 lžíce
Slunečnicového oleje 3 lžíce
Višňového džemu 150g
Tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Moučkový cukr na posypání



Technologický postup:
Vejce vyšleháme s cukrem a medem do husté pěny. Zlehka zapracujeme prosátou celozrnnou a kukuřičnou mouku s vinným kamenem a nakonec vmícháme olej. Těsto naplníme do formy o velikosti 20 x 30, vymazané tukem a vysypané moukou.
Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 50 minut. Po upečení koláč necháme krátce vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme. Korpus rozkrojíme vodorovně na poloviny, spodní díl potřeme džemem a přikryjeme horním dílem. Před podáváním koláč pocukrujeme.