Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Celozrný medový koláč

Celozrnný medový koláč



Vejce 6 ks
Krupicového cukru 100g
Medu 100g
Celozrnné mouky 100g
Kukuřičné mouky 100g
Vinného kamene (kyp. prášek) 1/2 lžíce
Slunečnicového oleje 3 lžíce
Višňového džemu 150g
Tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Moučkový cukr na posypání



Technologický postup:
Vejce vyšleháme s cukrem a medem do husté pěny. Zlehka zapracujeme prosátou celozrnnou a kukuřičnou mouku s vinným kamenem a nakonec vmícháme olej. Těsto naplníme do formy o velikosti 20 x 30, vymazané tukem a vysypané moukou.
Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 50 minut. Po upečení koláč necháme krátce vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme. Korpus rozkrojíme vodorovně na poloviny, spodní díl potřeme džemem a přikryjeme horním dílem. Před podáváním koláč pocukrujeme.