Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Tvarohové knedlíky

Knedlíky na páře s tvarohem a rozinkami
Těsto: Droždí 10g
Mléko 250ml
Moučkový cukr 20g
Máslo 60g
Vejce 2ks
Tvrdý tvaroh 120g
Polohrubé mouky 500g
Špetka soli
Náplň: měkkého tvarohu 300g
Krupicového cukru 100g
Vanilkový cukr 1 balíček
Žloutky 2 ks
Rozinky 50g
Sušených brusinek 50g
Dohotovení: máslo
Mleté oříšky (perník na strouhání)
Technologický postup:
Z droždí, poloviny vlažného mléka a poloviny cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme vejce, nastrouhaný tvaroh, prosátou mouku, zbylé mléko, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme volnější těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm. Měkký tvaroh vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme omyté rozinky a brusinky. Do středu čtverců dáme po lžíci náplně. Zabalíme, zakulatíme, rozložíme na pomoučený vál a necháme zhruba 30 minut kynout.
Široký kastrol naplníme do třetiny vodou a dáme na dno pařák a na něj položíme utěrku. Vodu přivedeme k varu a na utěrku naskládáme knedlíky tak, aby se nedotýkaly. Při vaření na páře totiž zvětší objem. Přiklopíme a vaříme je podle velikosti 10 minut nebo o trochu déle. Po uvaření knedlíky dáme na talíř pomaštěný rozpuštěným máslem, potřeme je máslem a posypeme nastrouhaný.