Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: Pohankové palačinky

Pohankové palačinky

Pohanková mouka 150g
Kukuřičná škrobová mouka 50g
Špetka soli
Vinný kámen (kypřící prášek) 1 lžička
Třtinový cukr 1 lžíce
Mléko 300 ml
Slunečnicový olej 1 lžíce
Olej na pečení
Náplň: jablka 4 ks
rozinky 50g
Skořicový cukr 1 lžička
Med 100g


Technologický postup:
Mouku prosejeme se škrobovou moučkou, solí a vinným kamenem, přidáme cukr, mléko, olej a vymícháme hladké těsto.
Na pánvi slabě potřené olejem pečeme tenké palačinky po obou stranách dozlatova. Uchováváme je teplé v míse přikryté pokličkou.
Oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s rozinkami a skořicovým cukrem. Teplé palačinky potřeme trochou medu, do středu dáme jablkovou náplň a svineme do ruličky. Podle chuti pokapeme medem nebo javorovým sirupem.