Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

23.01.2013: bramborová bábovka

Bramborová bábovka


Těsto na 1 ks:
Ve slupce uvařených brambor 320g
Polohrubé mouky 320g
Prášek do pečiva 1,5 ks
Bílky 4 ks
Žloutky 4 ks
Cukr moučka 200g
Strouhaná kůra z 1 citronu
Hery 80g
Vanilkový cukr 2 balíček


Technologický postup:
Žloutky šleháme s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáme do hmoty po částech studené, jemně nastrouhané brambory, změklou heru, citronovou kůru a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh. Lehce spojíme obě hmoty a nakonec vmísíme mouku s kypřícím práškem. Hodně tuhé těsto dáme do dobře vymazané a vysypané formy a zvolna asi 45 min pečeme. Nejde-li nám bábovka po upečení vyklopit, zabalíme formu do mokré utěrky.