Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

24.05.2012: Pastelág

PASTELÁG
CUKR MOUČ. 1 KG
SOLAMYL 0,200 KG
BÍLÝ VINNÝ OCET 0,010
ZAHŘ. VODA 0,140
ŽELETINY 0,012

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

ŽELATINU NECHÁME NABOBTNAT V TEPLÉ VODĚ CUKR MOUČKU PROSYJEME DO KOTLÍKU S PROTÍNAČKOU PŘIDÁME SOLAMYL. POKUD ŽELATINA BUDE NABOBTNANÁ A ROZPUŠTĚNÁ VE VODĚ NAHŘEJEME JI V MIKROVLNCE (80°C). ŽELATINU NEVAŘÍME! ZAČNEME MÍCHAT CUKR TAK NA 1 A PŘILEJEME OCET (VINNÝ) A ŽELATINU. POKUD JE ŽELATINA CHLADNĚJŠÍ UDĚLAJÍ SE V PASTELÁŽI KOUSKY. PASTELÁŽ JDE NEJLÉPE DĚLAT DEN DOPŘEDU. POKUD PASTELÁŽ BĚHEM SKLADOVÁNÍ V LEDNICI LEHCE ZATUHNE, STAČÍ SI NAVLHČIT RUCE A PROPRACOVAT.