Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

24.05.2012: Pastelág

PASTELÁG
CUKR MOUČ. 1 KG
SOLAMYL 0,200 KG
BÍLÝ VINNÝ OCET 0,010
ZAHŘ. VODA 0,140
ŽELETINY 0,012

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

ŽELATINU NECHÁME NABOBTNAT V TEPLÉ VODĚ CUKR MOUČKU PROSYJEME DO KOTLÍKU S PROTÍNAČKOU PŘIDÁME SOLAMYL. POKUD ŽELATINA BUDE NABOBTNANÁ A ROZPUŠTĚNÁ VE VODĚ NAHŘEJEME JI V MIKROVLNCE (80°C). ŽELATINU NEVAŘÍME! ZAČNEME MÍCHAT CUKR TAK NA 1 A PŘILEJEME OCET (VINNÝ) A ŽELATINU. POKUD JE ŽELATINA CHLADNĚJŠÍ UDĚLAJÍ SE V PASTELÁŽI KOUSKY. PASTELÁŽ JDE NEJLÉPE DĚLAT DEN DOPŘEDU. POKUD PASTELÁŽ BĚHEM SKLADOVÁNÍ V LEDNICI LEHCE ZATUHNE, STAČÍ SI NAVLHČIT RUCE A PROPRACOVAT.