Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

24.05.2012: Linecké těsto

LINECKÉ TĚSTO 5 KG 2 KG 1 KG
MOUKA HLA. 2,360 KG 0,944 KG 0,472 KG
CUKR MOUČ. 0,750 KG 0,300 KG 0,150 KG
CUKR. VANIL. 0,025 KG 0,010 KG 0,005 KG
TUK STOLNÍ 1,575 KG 0,630 KG 0,315 KG
CITR. PASTA 0,060 KG 0,024 KG 0,012 KG
KYPŘ. PRÁŠ. 0,010 KG 0,004 KG 0,002 KG
VEJCE 0,325 KG 0,130 KG 0,065 KG



TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

V ZADĚLÁVACÍM STROJI PROMÍCHÁME TUK S PROSÁTÝM MOUČKOVÝM CUKREM. PŘIDÁME VEJCE,ŽLOUTKY A OSTATNÍ PŘÍSADY A NAKONEC VSYPEME PROSÁTOU MOUKU S KYPŘÍCÍM PRÁŠKEM. TĚSTO ŘÁDNĚ PROPRACUJEME, ABY BYLO HLADKÉ A STEJNORODÉ. PŘILIŠ DLOUHÝM HNĚTENÍM SE VŠAK TĚSTO SPAŘÍ. PŘED DALŠÍM ZPRACOVÁNÍM JE NECHÁME V CHLADU ODLEŽET. PŘI TEPLOTĚ 10-15 C JE TĚSTO VHODNÉ PRO ZPRACOVÁNÍ RUČNÍ. V CHLADU JE MŮŽEME UCHOVAT AŽ 4 DNY.