Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

24.05.2012: Laskonky

LASKONKY 50 KS 100 KS
BÍLKY 0,158 KG 0,315
CUKR KRUPICE 0,360 0,720
KOKOS 0,230 0,460
CUKR MOUČKA 0,110 0,220
VODA 0,100 0,200


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

2/3 CUKRU KRUPICE DÁME VAŘIT S VODOU. BÍLKY SI PŘIPRAVÍME DO KOTLÍKU S METLIČKOU (KOTLÍK VYTŘEME OCTEM). KDYŽ MÁ CUKERNÝ ROZVAR 108°C (PONOŘÍME – LI OČKO DO ROZVARU, BLANKA PO VYTÁHNUTÍ PRASKNE) ZAČNEME ŠLEHAT NA NEJVYŠŠÍ RYCHLOST BÍLKY, KTERÉ ZASYPEME CUKREM KRUPICÍ (1/3). VYŠLEHANÉ BÍLKY SE ČŮRKEM ZALIJÍ UVAŘENÝM KRÁTKÝM LETEM (112 – 116°C). HMOTU NA LASKONKY NEŠLEHÁME ÚPLNĚ DO STUDENA. KOTLÍK ZE SPODA MŮŽE BÝT TROCHU TEPLÝ. NAKONEC RUČNĚ TROCHU PŘIMÍCHÁME KOKOS SMÍCHANÝ S CUKREM MOUČKOU. ROZTÍRÁME PŘES ŠABLONU. POKUD JE HMOTA ROZETŘENA DO VÝŠKY JAKO ŠABLONA, TAK PAK SE LÁMOU. V TROUBĚ NEPEČEME ALE SUŠÍME NA CO NEJNIŽŠÍ TEPLOTU.