Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

24.05.2012: Laskonky

LASKONKY 50 KS 100 KS
BÍLKY 0,158 KG 0,315
CUKR KRUPICE 0,360 0,720
KOKOS 0,230 0,460
CUKR MOUČKA 0,110 0,220
VODA 0,100 0,200


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

2/3 CUKRU KRUPICE DÁME VAŘIT S VODOU. BÍLKY SI PŘIPRAVÍME DO KOTLÍKU S METLIČKOU (KOTLÍK VYTŘEME OCTEM). KDYŽ MÁ CUKERNÝ ROZVAR 108°C (PONOŘÍME – LI OČKO DO ROZVARU, BLANKA PO VYTÁHNUTÍ PRASKNE) ZAČNEME ŠLEHAT NA NEJVYŠŠÍ RYCHLOST BÍLKY, KTERÉ ZASYPEME CUKREM KRUPICÍ (1/3). VYŠLEHANÉ BÍLKY SE ČŮRKEM ZALIJÍ UVAŘENÝM KRÁTKÝM LETEM (112 – 116°C). HMOTU NA LASKONKY NEŠLEHÁME ÚPLNĚ DO STUDENA. KOTLÍK ZE SPODA MŮŽE BÝT TROCHU TEPLÝ. NAKONEC RUČNĚ TROCHU PŘIMÍCHÁME KOKOS SMÍCHANÝ S CUKREM MOUČKOU. ROZTÍRÁME PŘES ŠABLONU. POKUD JE HMOTA ROZETŘENA DO VÝŠKY JAKO ŠABLONA, TAK PAK SE LÁMOU. V TROUBĚ NEPEČEME ALE SUŠÍME NA CO NEJNIŽŠÍ TEPLOTU.