Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

24.05.2012: Kynuté rohlíčky

KYNUTÉ ROHLÍČKY 40 KS
HLADKÁ MOUKA 0,500 KG
VANILKOVÝ CUKR 1 KS
DROŽDÍ 1 KS
MARGARÍN STOLNÍ 0,250
VEJCE 2 KS
MLÉKO 0,150


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

DROŽDÍ, MARGARÍN STOLNÍ A VANILKOVÝ CUKR SMÍCHÁME VE STROJI HÁKEM DOHROMADY. PO SPOJENÍ SUROVIN PŘÍDAME MOUKU, VEJCE A MLÉKO A PROPRACUJEME V ŘIDŠÍ TĚSTO.
TĚSTO ROZVÁŽÍME PO 200 G A UDĚLÁME BOCHÁNKY, KTERÉ NECHÁME MÍRNĚ VYKYNOUT.
BOCHÁNKY POTÉ ROZVÁLÍME A NAKRÁJÍME NA 8 STEJNÝCH DÍLŮ, KTERÉ PLNÍME NÁDIVKAMI. (MÁK, TVAROH, POVIDLA, OŘECH). STÁČÍME DO TVARU ROHLÍČKU. NECHÁME ZNOVU VYKYNOUT A DÁME PÉCT MEZI 6 – 7 DO ZLATOVA.