Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

24.05.2012: Korpus ořechový

KORPUS OŘECHOVÝ
VEJCE 5 KS
OLEJ 1 DCL
VLAŽ. VODA 1 DCL
CUKR KRUPICE 0,200 KG
MOUKA HLAD 0,200
VL. JÁDRA 0,050
PR.DO PEČIVA ½ SÁČKU
ŽLOUTKY, VODU A CUKR UŠLEHAT, BÍLKY VYŠLEHAT S CM, ZAMÍCHAT MOUKU OŘECHY.

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

MOUKU HLADKOU SMÍCHÁME S VLAŠSKÝMI JÁDRY (STROUHANÉ) A PR.DO PEČIVA. ŽLOUTKY UŠLEHÁME S VODOU DO PEVNÉ PĚNY. BÍLKY VYŠLEHÁME VE VYMAZANÉM KOTLÍKU(OCTEM) S CUKREM KRUPICÍ. BÍLKY SMÍCHÁME SE ŽLOUTKY A ZLEHKA PŘIMÍCHÁME RUČNĚ MOUKU A NAKONEC OLEJ.