Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

03.05.2012: Indiánky-bílkový krém

INDIÁNKY 1 DÁVKA
CUKR KRUPICE 0,650 KG
BÍLKY 0,350 KG
VODA 0,180 KG


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

DÁME SI VAŘIT 2/3 CUKRU KRUPICE S VODOU. CUKERNÝ ROZVAR PŘI VAŘENÍ NEMÍCHÁME ( CUKERNATÍ). KDYŽ MÁ 108°C (VIZ LASKONKY) TAK ZAČNEME ŠLEHAT NA NEJVYŠŠÍ RYCHLOST BÍLKY, KETRÉ ZASYPÁVÁME 1/3 CUKRU KRUPICÍ. POKUD JSOU VYŠLEHANÉ BÍLKY TAK ČŮRKEM ZAŠLEHÁVÁME CUKERNÝ ROZVAR NA DLOUHÝ LET (116 – 120°C). NA INDIÁNY SE PŘIDÁVÁ JAHODOVÁ PASTA. DOŠLEHÁME. POKUD STŘÍKÁME INDIÁNKY, KORNOUTKY … STÁLE BÍLKOVÝ KRÉM MÍCHÁME NA NEJVYŠŠÍ RYCHLOSTI.
DO INDIÁNŮ A MINI - PŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU.
KORNOUTKY BEZ POSYPÁNÍ JÁDROVINOU – PŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU
KORNOUTKY S POSYPANOU JÁDROVINOU – NEPŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU
KREMROLE – NEPŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU
VÝROBKY SE NEDÁVAJÍ DO LEDNICE ABY BÍLKOVÝ KRÉM NEROZTEKL (NEZŘÍDL).(POUZE POTAŽENÉ V CKP)