Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

03.05.2012: Indiánky-bílkový krém

INDIÁNKY 1 DÁVKA
CUKR KRUPICE 0,650 KG
BÍLKY 0,350 KG
VODA 0,180 KG


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

DÁME SI VAŘIT 2/3 CUKRU KRUPICE S VODOU. CUKERNÝ ROZVAR PŘI VAŘENÍ NEMÍCHÁME ( CUKERNATÍ). KDYŽ MÁ 108°C (VIZ LASKONKY) TAK ZAČNEME ŠLEHAT NA NEJVYŠŠÍ RYCHLOST BÍLKY, KETRÉ ZASYPÁVÁME 1/3 CUKRU KRUPICÍ. POKUD JSOU VYŠLEHANÉ BÍLKY TAK ČŮRKEM ZAŠLEHÁVÁME CUKERNÝ ROZVAR NA DLOUHÝ LET (116 – 120°C). NA INDIÁNY SE PŘIDÁVÁ JAHODOVÁ PASTA. DOŠLEHÁME. POKUD STŘÍKÁME INDIÁNKY, KORNOUTKY … STÁLE BÍLKOVÝ KRÉM MÍCHÁME NA NEJVYŠŠÍ RYCHLOSTI.
DO INDIÁNŮ A MINI - PŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU.
KORNOUTKY BEZ POSYPÁNÍ JÁDROVINOU – PŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU
KORNOUTKY S POSYPANOU JÁDROVINOU – NEPŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU
KREMROLE – NEPŘIDÁVÁME OVOCNOU PASTU
VÝROBKY SE NEDÁVAJÍ DO LEDNICE ABY BÍLKOVÝ KRÉM NEROZTEKL (NEZŘÍDL).(POUZE POTAŽENÉ V CKP)