Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...

Gastro Labe

Dne 20. 2. 2020 se v Děčíně v OC Pivovar odehrála mezinárodní soutěž mladých cukrářů. Všem našim cukrářům velký dík za účast a v...


všechny novinky

Receptury

13.01.2012: Hraběnčin štrůdl

HRABĚNČIN ŠTRŮDL 16 KS
POLOHRUBÁ MOUKA 0,450 KG
CUKR MOUČKA 0,200
TUK (MARGARÍN S, MÁSLO, HERA…) 0,200
ŽLOUTKY 4 KS
PRÁŠEK DO PEČIVA 1 KS
VLAŠSKÉ OŘÍŠKY MLETÉ 0,050
BÍLKY 4 KS
JABLKA 1,000
CUKR KRUPICE (NA SNÍH) HRST


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

MOUKU, CUKR, TUK, ŽLOUTKY A PRÁŠEK DO PEČIVA SMÍCHÁME HÁKEM V PEVNÉ HLADKÉ TĚSTO. TĚSTO V 1/3 UŘÍZNEME A DÁME DO MRAZÁKU NA 30 MINUT ZATUHNOUT(LÉPE SE BUDE STROUHAT). 2/3 TĚSTA VYVÁLÍME V PLÁT A VLOŽÍME NA VYMAZANÝ A MOUKOU VYSYPANÝ PLECH. DÁME JABLKA A POSYPEME OŘÍŠKY. VYŠLEHÁME BÍLKY S HRSTÍ CUKRU NA PEVNÝ SNÍH A POTÉ DÁME NA JABLKA S OŘECHY. STEJNOMĚRNĚ ROZETŘEME. Z MRAZÁKU SI VYNDÁME TĚSTO, KTERÉ JSME SI TAM DALI ZTUHNOUT A NASTROUHÁME HO NA SNÍH. DÁME PÉCT MEZI 5 – 6. UPEČENÉ DO ZLATOVA POSYPEME MOUČKOVÝM CUKREM.