Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

13.01.2012: Kokosky

KOKOSKY
CUKR KRUPICE 0,340 KG 0,680
KOKOS 0,170 0,340
BÍLKY 0,170 0,340
MERUŇ DŽEM 0,010 0,020


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

NA VODNÍ LÁZNI NAHŘÍVÁME CUKR KRUPICI S BÍLKY NA 60°C (MUSÍME BÍLKY S CUKREM PROMÍCHAT JINAK SE PO OKRAJI BÍLKY UVAŘÍ). NAHŘÍVÁME NA NIŽŠÍ TEPLOTU, JINAK SE ROZTÉKAJÍ A NEMAJÍ LESK. PO NAHŘÁTÍ VYMÍCHÁME NA NIŽŠÍ RYCHLOST PROTÍNAČKOU NAHŘÁTÉ BÍLKY S KOKOSEM A MERUŇ DŽEMEM DO STUDENA. STŘÍKÁME HLADKOU TRUBIČKOU NA TEFLONY A PEČEME V PŘEDEM NAHŘÁTÉ TROUBĚ MEZI 5 – 6 DO ZLATOVA. PO UPEČENÍ NECHÁME KOKOSKY DOJÍT NA PLECHU. ČERSTVĚ UPEČENÉ BY SE DEFORMOVALY.