Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

13.01.2012: Buflery

BUFLERY
MOUKA HLAD. 0,900 0,450
BÍLKY 1,200 0,600
KRÉM.PRÁŠEK 0,100 0,050
CUKR KRUPICE 0,500 0,250
ŽLOUTKY 0,700 0,350
VODA 0,250 0,125


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

VYŠLEHÁME ČISTÉ BÍLKY (KOTLÍK VYTŘEME OCTEM), KTERÉ ZASYPÁVÁME CUKREM KRUPICÍ. MEZITÍM KDY SE NÁM VYŠLEHÁVAJÍ BÍLKY SI VYMÍCHÁME METLIČKOU KAŠIČKU. KAŠIČKA SE VYMÍCHÁ Z ŽLOUTKŮ, VODY A 1/3 HLADKÉ PROSÁTÉ MOUKY DO HLADKA. PO VYŠLEHÁNÍ BÍLKŮ JE LEHCE PŘIMÍCHÁME DO KAŠIČKY A NAKONEC PŘIMÍCHÁME ZBYTEK HLADKÉ PROSÁTÉ MOUKY (2/3). IHNED STŘÍKÁME NA TEFLONY HLADKOU TRUBIČKOU. PEČEME MEZI 5 – 6 A PO VYBĚHNUTÍ A ZEZLÁTNUTÍ STÁHNEME TROUBU NA 4 – 5 A POPEČEME.