Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

13.01.2012: Biskupský chlebíček

BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK 4 HŘBETY 7 HŘBETŮ
CUKR KRUP. 0,750 KG 1,125 KG
MOUKA HLAD 0,900 1,350
STOLNÍ TUK 0,750 1,125
VEJCE 0,750 1,125
ROZINKY 0,220 0,330
PROS. OVOCE 0,220 0,330
KYPŘ. PRÁŠEK 0,010 0,015
OLEJ 0,080 0,120


TECHNOLOGICKÝ POSTUP:

NAHŘEJEME STOLNÍ MARGARÍN NA KAŠI A VYŠLEHÁME S CUKREM KRUPICÍ. PO VYŠLEHÁNÍ POSTUPNĚ PŘIDÁVÁME VEJCE. MOUKU PROSYJEME A SMÍCHÁME S ROZINKAMI, PROS. OVOCEM A KYPŘÍCÍM PRÁŠKEM. TUTO SMĚS VMÍCHÁME DO HMOTY RUČNĚ A NEBO NA MÍRNOU RYCHLOST. NAKONEC ZAMÍCHÁME OLEJ.NAPLNÍME FORMU (SRNČÍ HŘBETY), KTEROU JSME SI PŘEDEM VYMAZALI 100%TUKEM A VYSYPALI MOUKOU. PEČEME MEZI 5 – 6.