Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

13.01.2012: Štěpánská omeleta

suroviny:
3 ks vajec,50g hladké mouky, 50g kompotového ovoce(bez nálevu), 35g cukru krupice, 20g meruňkového džemu, 10g cukru moučka, 10g másla
Technologický postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s poloviční dávkou cukru do husta, bílky vyšleháme za postupného přidávání zbylé dávky cukru na pevný sníh. Obě vyšlehané hmoty opatrně promícháme a přimícháme prosátou mouku. Hmotu pak rozetřeme do máslem vymazané a trochu mouky vysypané pánvičky a zprudka ji upečeme ve troubě předehřáté na 180 °C do nazlátlé barvy. Horkou omeletu potřeme džemem, přeložíme na polovinu, pocukrujeme a ozdobíme dobře odkapaným kompotovým ovocem.