Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

13.01.2012: Štěpánská omeleta

suroviny:
3 ks vajec,50g hladké mouky, 50g kompotového ovoce(bez nálevu), 35g cukru krupice, 20g meruňkového džemu, 10g cukru moučka, 10g másla
Technologický postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s poloviční dávkou cukru do husta, bílky vyšleháme za postupného přidávání zbylé dávky cukru na pevný sníh. Obě vyšlehané hmoty opatrně promícháme a přimícháme prosátou mouku. Hmotu pak rozetřeme do máslem vymazané a trochu mouky vysypané pánvičky a zprudka ji upečeme ve troubě předehřáté na 180 °C do nazlátlé barvy. Horkou omeletu potřeme džemem, přeložíme na polovinu, pocukrujeme a ozdobíme dobře odkapaným kompotovým ovocem.