Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

prázdniny

Po celou dobu prázdnin bude naše cukrárna otevřená. Pojďte ochutnat naše úžasné zákusky s lahodnou kávou. Otevírací doba cukrárny od ...

Velikonoce

Vyhlašujeme soutěž pro žáky oboru cukrář v pečení beránka. Informace na z1a. Přeji krásné pečení....

Velikonoce

Velikonoce 2020. Do 27. 3. 2020 si můžete objednat velikonočního beránka. Záloha na beránka 50 Kč. Výdej beránků v naší školní cukrá...


všechny novinky

Receptury

04.05.2011: Čokoládová pěna

Voda 30 g
Krupicový cukr 30 g
Pasterované žloutky 40 g
Smetana ke šlehání 520 ml
Pomerančová kůra 20 g
Mléčná čokoláda 400 g
Želatina 10 g

Technologický postup:
1/4 smetany smícháme s pomerančovou kůrou a necháme 3 hodiny odstát. Pak přidáme zbylou smetanu, čokoládu a svaříme. Nakonec přidáme želatinu, směs přecedíme přes husté sítko a necháme vychladnout. Vodu s cukrem svaříme a postupně za stálého šlehání přiléváme do vyšlehaných žloutků. Pak obě hmoty spojíme a dobře promícháme.