Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

04.05.2011: Čokoládová pěna

Voda 30 g
Krupicový cukr 30 g
Pasterované žloutky 40 g
Smetana ke šlehání 520 ml
Pomerančová kůra 20 g
Mléčná čokoláda 400 g
Želatina 10 g

Technologický postup:
1/4 smetany smícháme s pomerančovou kůrou a necháme 3 hodiny odstát. Pak přidáme zbylou smetanu, čokoládu a svaříme. Nakonec přidáme želatinu, směs přecedíme přes husté sítko a necháme vychladnout. Vodu s cukrem svaříme a postupně za stálého šlehání přiléváme do vyšlehaných žloutků. Pak obě hmoty spojíme a dobře promícháme.