Tel.: +420 733 640 964 | Stránky školy | Stránky oborů | Administrace
novinky

Velikonoce

Od začátku března si můžete v naší cukrárně objednat beránka. Objednávky uzavíráme 5.4.2019, záloha na jednoho beránka je 50 Kč. Výde...

Gastro Labe

Dne 28.2.2019 se v Děčíně uskutečnil čtvrtý ročník Gastro Labe, pro žáky oboru cukrář, kuchař a číšník. Naši žáci oboru cukrář ...

Vánoční cukroví

Přijímáme objednávky na vánoční těsta a na vánoční cukroví....


všechny novinky

Receptury

26.01.2015: Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami Suroviny Drobenka: Polohrubá mouka 250 g Měkké máslo 100 g Vanilkový lusk 1 ks Prášek do pečiva 1 ks žloutky 2 ks Mandlové lupínky 50 g Marcipán nastrouhaný 50 g Cukr krupi...

26.01.2015: Brownies

Brownies Suroviny: vajíčka 103 g cukr 150 g rozpuštěné máslo 103 g tmavá čokoláda 200 g mouka hl. 47 g oříšky 70 g Postup: vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny. V rozehřátém másle rozpustíme čokoládu. Vli...

26.01.2015: Tiramisu

Tiramisu Receptura na 4 ks Piškoty 8 ks Káva 50 ml Čokoládová rýže, kakao, zrnková káva na ozdobu Lístky máty na ozdobu Krém mascarpone: Voda 80 ml Cukr 100g Vaječné žloutky 100 ml Smetany 250 ml Mascarpone 25...

26.01.2015: Mrkvový dort s ořechy

Mrkvový dort s ořechy Těsto na 1 dort Žloutky 4ks Bílky 4ks Moučkový cukr 100g Vanilkový cukr 1 balíček Krupicový cukr 50g Nastrouhaná kůra z 1 citrónu Špetka soli Špetka soli Vlašské oříšky 150g Polohrubé mouky 1...

26.01.2015: Crostata alla frutta

Crostata alla frutta Těsto Hladká mouka 210 g Máslo 100 g Žloutky 3 ks Cukr moučka 100g Sůl špetka Citrónová kůra Z 1 citrónu Prášek do pečiva 1/3 Krém Mléko 1l Žloutky 8ks Cukr krupice 200g Hladká mouka 80g Cit...

26.01.2015: Malinová ganache

Malinová ganache Čokoláda 72 % 350 g Pyré malina (višeň, třešeň) 250 g Med 40 g Máslo 70 g...

26.01.2015: Dort mango pyré 1 dort

Dort mango pyré 1 dort Pyré mango 250 g Cukr krupice 50 g Plátková želatina 3 ks Zakysaná smetana 200 g Smetana 300 g Poleva: Pyré mango 100 g Smetana 50 g Plátková želatina 1,5 ks Technologický postup: Pyré svaříme s c...

26.01.2015: Čokoládový dort pekan 1 dort

Čokoládový dort pekan 1 dort Mléčná čokoláda 200 g Mléko 100 g Smetanu 450 g Želatina 3 ks Pekanová pasta 50 g Postup mousse: Mléčnou čokoládu nahřejeme (jen povolit) v mikrovlnné troubě max na 30 °C. želatinu necháme n...

26.01.2015: Laskonky

Laskonky Vnější vzhled a tvar- pravidelné oválky světle hnědé barvy Zpracování – křehký, né však drobivý korpus plněný máslovým krémem, ve kterém jsou rozptýleny kousky oříškové griliáže Chuť a vůně- výrazně ma...

26.01.2015: Košíček s ovocem s máslovou náplní

Košíček s ovocem s máslovou náplní Vnější vzhled a tvar- košíček s náplní, na povrchu ozdobený ovocem. Celý povrch je politý agarovou polevou. Výrobek se vkládá do papírových košíčků Zpracování – na řezu je křehký ...

26.01.2015: Kornoutky s ovocnou náplní

Kornoutky s ovocnou náplní Vnější vzhled a tvar- kornoutky světle hnědé barvy, povrch náplně stříkané řezanou trubičkou a část kornoutku je potažená cukrářskou kakaovou polevou Zpracování – křehký kornoutek je naplněn ov...

26.01.2015: Indiánky (špičky krémové)

Indiánky (špičky krémové) Vnější vzhled a tvar- kuželovité špičky na povrchu s lesklou fondánovou nebo čokoládovou polevou Zpracování – na spodku řezu jemně pórovitý korpus s vrstvou růžového ovocného krému, ohraničen...

26.01.2015: Punčové řezy

Punčové řezy Vnější vzhled a tvar- řezy na horní ploše i bočních stranách potažené lesklou suchou fondánovou hmotou nebo cukrářskou kakaovou polevou Zpracování – na řezu je vláčný korpus vaječně žluté a růžové barvy...

26.01.2015: Skořicové větrníčky

Skořicové větrníčky Vnější vzhled a tvar- větrníčky klenutého kulovitého tvaru, na horní části zapečená žmolenka Zpracování – na řezu křehký rozkrojený korpus, naplněný dvěma vrstvami náplně pomerančové, a skořic...

26.01.2015: Karamelové větrníčky

Karamelové větrníčky Vnější vzhled a tvar- větrníčky klenutého kulovitého tvaru, na horní části potažené fondánovou polevou světle kávové nebo karamelové barvy Zpracování – na řezu křehký rozkrojený korpus, naplněný ...

26.01.2015: Vaječné věnečky

Vaječné věnečky Vnější vzhled a tvar- kulatého tvaru, povrch je potažen bílou fondánovou polevou, se znatelným rýhováním korpusu Zpracování- náplň stříkaná žloutkovým krémem tukovým se stříká řezanou trubičkou ...

26.01.2015: Listové hřebeny

Listové hřebeny Technologický postup: Listové těsto vyválíme do obdélníku 2-3 mm vysoké. Nakrájíme na 9x9 cm. Nastříkáme ořechovou náplň. Překlopíme a vnější část zdobíme krátkými řezy. Pečeme na 220 -240 °C Oře...

26.01.2015: Třené linecké s marmeládou

Třené linecké s marmeládou Třené linecké s marmeládou 3 kg Mouka hladká 1,450 kg Cukr moučka 0,360 Cukr vanilín 0,002 Margarín stolní 1,100 Žloutky 0,040 Základní žloutkový krém 0,150 Citropasta 0,050 Technologický...

26.01.2015: kokosky

kokosky kokosky Cukr krupice 0,340 kg Kokos 0,170 Bílky 0,170 Meruňkový džem 0,010 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: Na vodní lázni nahříváme cukr krupici s bílky na 60 °C. Po nahřátí vymícháme na nižší rychlost protínačkou...

26.01.2015: Štafetky

Štafetky Bezé pláty na štafetky 3 pláty Bílky 1,300 Cukr krupice 0,800 Kokos 0,350 Mouka hladká 0,360 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: Čisté bílky šleháme za postupného přidání krupicového cukru. Do vyšlehaného sněhu lehce r...

26.01.2015: Kremrole

Kremrole LISTOVÉ TĚSTO 3,500 kg MOUKA HLADKÁ 1,250 MOUKA HRUBÁ 0,250 MARGARÍN TAŽNÝ 1,250 ŽLOUTKY 0,100 SŮL 0,012 OCET 8% 0,025 VODA 0,620 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: Tuková kostka: margarín tažný a 1/3 hladké mouky se prohn...

26.01.2015: Makovník

Makovník Máslo 150g Moučkový cukr 50g Vanilkový cukr 1 ks Špetka soli Vejce 6ks Mák 200g Lískové oříšky 100g Bílá strouhanka 20g Krupicový cukr 100g Technologický postup: změklé máslo smícháme s moučkovým cukre...

26.01.2015: Likérové pralinky

Likérové pralinky Cukr krupice 500g Voda 150g Libovolný alkohol 40% 180 ml Technologický postup: Dáme vařit cukr krupici s vodou na 111°C. Odstavíme, nalijeme alkohol do rozvaru a na 5 min zakryjeme utěrkou. Uvařený roz...

26.01.2015: Sachr dort (Sachertorte)

Sachr dort (Sachertorte) Čokoláda 120 g Máslo 120 g Moučkový cukr 40 g Vejce 6 ks Krupicový cukr 160 g Polohrubá mouka 120 g Meruňková marmeláda 200 g Čokoláda 200 g Technologický postup: V horké vodní lázni rozpust...

26.01.2015: Vánočka cukrářská

Vánočka cukrářská * 200 g másla * 40 g droždí * 4 – 5 dl mléka * 800 g polohrubé mouky * lžička soli * 100 g cukru * 5 žloutků * půl lžičky strouhané citronové kůry * několik kapek vanilkového aroma * 100 g hrozinek ...

26.01.2015: Skořicové muffiny s jablky a čokoládou

Skořicové muffiny s jablky a čokoládou Hladká mouka 180 g Vejce 2 ks Moučkový cukr 100 g Čokoládových peciček 50 g Mléka 50 ml Hery (másla) 60 g Vanilkový cukr 1 ks Šťávy z citronu 2 lžíce Skořice 1 lžíce Prášek d...

26.01.2015: Pálená hmota

Pálená hmota Mouka hladká 450 g Vejce 600 g Olej 200 g Voda 600 g Sůl 0,05 g Technologický postup: dáme vařit vodu, sůl, olej. Do vařené směsi přisypeme prosátou mouku a restujeme. Do částečně vychlazené směsi přimích...

26.01.2015: Lanýže

Lanýže Smetana 570 g Glukosa 45 g Čokoláda tmavá 700 g Máslo 25 g Technologický postup: smetanu s glukosou přivedeme do varu. Odstavíme, rozpustíme čokoládu. Do vlažné hmoty zašleháme máslo...

26.01.2015: Ganache medové

Ganache medové Mléko 50 g Smetana 150 g Med 100 g Sůl 2 g Mléčná čokoláda 175 g Tmavá čokoláda 175 g Změklé máslo 100 g...

26.01.2015: Ganache mléčná

Ganache mléčná Glukosa 25 g Čokoláda mléčná 400 ml Smetana 300 ml...

26.01.2015: Ganache kokos

Ganache kokos Smetana 150 ml Kokosové mléko 150 ml Kokos 50 g Mléčná čokoláda 250 g...

26.01.2015: Chessecake za studena

Chessecake za studena Tvaroh 1,5 kg Lučina 1,5 kg Ušlehaná smetana 750 g Cukr moučka 750 g Citron 5 ks Limetka 6 ks Želatina 40 g Červené víno 1 l Višně 1 kg Cukr krupice 1 kg Technologický postup:tvaroh smícháme s luč...

26.01.2015: Čokoládová madlenka

Čokoládová madlenka Vejce 150 g Cukr krupice 85 g Mouka hladká 55 g Kakao 35 g Kypřící prášek 3 g Sůl 1 g Povolené máslo 110 g Technologický postup: vejce šleháme s cukrem do pevné pěny. Mouku smícháme s kakaem, kypříc...

26.01.2015: Linecké mandlové těsto

Linecké mandlové těsto Mouka hladká 1 kg Cukr moučka 380 g Máslo 600 g Vanilková esence 15 g Sůl 10 g Vejce 250 g Mandlová moučka 125 g...

26.01.2015: Focaccia "fokáča" - italský chléb

Focaccia "fokáča" - italský chléb Mouka hladká 1 kg Droždí 30 g Cukr krupice 30 g Mléko 300 g Voda 300 g Olivový olej 150 g Sůl 20 g Mouka hladká (speciální na pizzu či focacciu) 500 g Voda 4 dcl Sůl 1 l...

26.01.2015: Vinný korpus

Vinný korpus Žloutek 4 ks Cukr moučka 200 g Máslo 200 g Kakao Vrchovatá lžíce 1 ks Kypřící prášek 1 ks Vanilka 1 ks Víno červené teplé 100 g Mouka hladká 250 g Technologický postup: vyšleháme nahřáté máslo s cukr...

26.01.2015: Briošky

Briošky Vejce 14 ks Cukr 100 g Máslo 600 g Droždí 50 g Mouka hladká 1 kg Sůl 20 g Trocha mléka Technologický postup: Z trochy mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek. V míse vymícháme tuk s vejci do pěny. Přid...

26.01.2015: Jablečné cheesecake

Jablečné cheesecake Máslo 1 ½ lžíce Pevné jablka 2 ks Vanilkový cukr 1 ks Skořice ½ lžičky Tvarohu 250 g Pomazánkové máslo (Philadelphia) 300 g Hnědého cukru 100 g Škrobu 2 lžíce Vejce 4 ks Technologický postup: ja...

26.01.2015: pomerančový dort

Pomerančový dort Máslo 200 g Cukr 1 ½ hrnku Zakysaná smetana 100 g Vanilková esence 1 lžička Vejce 3 ks Hladká mouka 3 hrnky Sůl ½ lžičky Prášek do pečiva 1 ½ lžičky Pomerančový džus 100% ½ hrnku Nastrouhaná pome...

26.01.2015: jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny Hrnek hladké mouky 2 ks Kypřící prášek 1 lžička Soda 1 lžička Vejce 2 ks Sůl 1 lžička Cukr ½ hrnku Med 2 lžíce Citrónová kůra 1 lžíce Bílý jogurt 200 g Máslo (rozpuštěné) 4 lžíce Technol...

26.01.2015: anglické sušenky

Anglické sušenky Mouka hladká 450 g Cukr 25 g Kypřící prášek 10 g Sůl 4 g Máslo 115 g Mléko nahřáté 230 g Technologický postup: vše spojíme. Placičky pečeme na 180 °C 10 minut....

26.01.2015: cuketové řezy

Cuketové řezy se zakysanou smetanou Vejce 3 ks Cukr 250 g Olej 1 plná lžíce Cukety 400 g Polohrubá mouka 350 g Prášek do pečiva 1 ks Rybízová marmeláda Zakysaná smetana 500 g Technologický postup: Vejce ušleháme s cukrem...

26.01.2015: ovocný chleba

Ovocný chleba Mouka hladká 1 kg Máslo 200 g Mléko 650 ml Droždí 25 g Cukr 300 g Sůl 20 g Rozinky 200 g Vlašské ořechy celé 200 g Meruňky 200 g Švestky 200 g Technologický postup: Připravíme si kvásek. Vlašsk...

23.01.2013: Ořechové taštičky s celozrnou moukou

Ořechové taštičky s celozrnnou moukou Těsto: moučkové brambory uvařené 500g Máslo 25g Hladká celozrnná mouka 50g Hrubá mouka 250g Špetka soli Náplň: vlašské ořechy 100g Mléko 100ml Vanilkový cukr 2 balíčky Sušen...

23.01.2013: Jogurtové knedlíčky

Jogurtové knedlíčky Rohlík 1 ks Bílého jogurtu 200g Másla 20g Vejce 2 ks Měkkého tvarohu 150g Špetka soli Dětské krupičky 100g Másla 2 lžíce Technologický postup: Rohlík nakrájíme, zalijeme jogurtem a ...

23.01.2013: Ovesná kaše

Ovesná kaše s oříšky a sušenými meruňkami Máslo 2 lžíce Ovesné vločky 50g Mléko 300ml Špetka soli Vanilkový cukr 1 balíček Lískové oříšky 50g Sušené meruňky 50g Zakysaná smetana 100g Technologický p...

23.01.2013: Lívance s ovesnými vločkami

Lívance s ovesnými vločkami Těsto: droždí 20g Krupicový cukr 1 lžíce Mléko 500ml Vejce 2 ks Hladké mouky 200g Špetka soli Ovesných vloček 100g Olej na opékání Omáčka: maliny 300g Vody 100g Krupicového cukru 100...

23.01.2013: Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky s bramborového těsta Těsto: moučné brambory uvařené ve slupce 500g Škrobové moučky 50g Hrubé mouky 150g Špetka soli vejce 1 ks Náplň: švestky 300g Kostkový cukr Dohotovení: mák (ořechy) 50g M...

23.01.2013: Celozrný medový koláč

Celozrnný medový koláč Vejce 6 ks Krupicového cukru 100g Medu 100g Celozrnné mouky 100g Kukuřičné mouky 100g Vinného kamene (kyp. prášek) 1/2 lžíce Slunečnicového oleje 3 lžíce Višňového džemu 150g Tuk na vymaz...

23.01.2013: Tvarohové knedlíky

Knedlíky na páře s tvarohem a rozinkami Těsto: Droždí 10g Mléko 250ml Moučkový cukr 20g Máslo 60g Vejce 2ks Tvrdý tvaroh 120g Polohrubé mouky 500g Špetka soli Náplň: měkkého tvarohu 300g Krupicového cukru 100g Vanilk...

23.01.2013: Pohankové palačinky

Pohankové palačinky Pohanková mouka 150g Kukuřičná škrobová mouka 50g Špetka soli Vinný kámen (kypřící prášek) 1 lžička Třtinový cukr 1 lžíce Mléko 300 ml Slunečnicový olej 1 lžíce Olej na pečení Náplň: ja...

23.01.2013: Celozrný koláč

Celozrnný koláč Droždí 40g Třtinový cukr 50g Celozrnné hladké mouky 300g Mléka 150ml Ovesných vloček 50g Vejce 1ks Slunečnicového oleje 60ml Olej na vymazání formy Náplň: med 50g Sušené meruňky 50g Sušené bru...

23.01.2013: Muffiny z pšeničných klíčků

Muffiny z pšeničných klíčků Těsto na 20 ks: Másla 60g Cukr moučka 80g Vanilkový cukr 1 ks Žloutky 4 ks Bílky 4 ks Horká voda 4 lžíce Hladká mouka 200g Pšeničné klíčky 150g Prášek do pečiva 1 ks Kompotované mer...

23.01.2013: bramborová bábovka

Bramborová bábovka Těsto na 1 ks: Ve slupce uvařených brambor 320g Polohrubé mouky 320g Prášek do pečiva 1,5 ks Bílky 4 ks Žloutky 4 ks Cukr moučka 200g Strouhaná kůra z 1 citronu Hery 80g Vanilkový cukr 2 balíček ...

24.05.2012: Pastelág

PASTELÁG CUKR MOUČ. 1 KG SOLAMYL 0,200 KG BÍLÝ VINNÝ OCET 0,010 ZAHŘ. VODA 0,140 ŽELETINY 0,012 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: ŽELATINU NECHÁME NABOBTNAT V TEPLÉ VODĚ CUKR MOUČKU PROSYJEME DO KOTLÍKU S PROTÍNAČKOU PŘIDÁME SOLAMYL...

24.05.2012: Ořechy se salkem

Ořechy se salkem Složení: Vaflové těsto Náplň ze skalka Cukrářská kakaová poleva Oříšek Suroviny: Vaflové těsto 5 kg Hladká mouka 1,900 kg Cukr moučka 0,770 Máslo 1,600 Vej...

24.05.2012: Mléčná modelovací hmota

MLÉČNÁ MODELOVACÍ HMOTA 10 KG 1 KG VODA 0,230 0,023 CUKR MOUČ. 2,900 KG 0,290 100% TUK 0,430 0,043 FONDANT 2,900 0,290 SUŠ. MLÉKO 2,900 0,290 GLUKOZA 0,720 0,072 CUKR.VANILÍN 0,090 0,009 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: POKUD JE FONDÁN ...

24.05.2012: Míša řez

MÍŠA ŘEZ 24 KS POLOHRUBÁ MOUKA 0,500KG VEJCE 2KS CUKR KRUPÚICE 0,300 OLEJ 0,120 PRÁŠEK DO PEČIVA 2 KS KAKAO 0,050 MLÉKO 0,500 TVAROH TVAROH 1,000 CUKR KRUPICE 0,300 MARGARÍN STOLNÍ 0,500 POLEVA KAKAO 0,050 OMEGA 0,300 ...

24.05.2012: Marokánky

MAROKÁNKY CUKR KRUPICE 0,430 STOLNÍ TUIK 0,100 SUŠ. MLÉKO 0,008 GLUKOZA 0,115 ARAŠÍDY 0,380 POM. KÚRA (PROS.OVOCE) 0,130 HL. MOUKA 0,190 VODA 0,200 ROZINKY 0,100 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: DAME VAŘIT CUKR KRUPICI, MARGARÍN STOLN...

24.05.2012: Maková náplň

MAKOVÁ NÁPLNˇ NA PEČENÍ 100 KS 50 KS CUKR KRUPICE 0,600 KG 0,300 KG VANIL. CUKR 0,050 KG 0,025 KG MARG. STOLNÍ 0,100 KG 0,050 KG MÁK 1,000 KG 0,500 KG SUŠ. MLÉKO 0,200 KG 0,100 KG UPOT. ODPAD 0,500 KG 0,250 KG SKOŘICE 0,010 KG 0,00...

24.05.2012: Listové těsto

LISTOVÉ TĚSTO 14,200 7,100 MOUKA HLADKÁ 5,000 2,500 MOUKA HRUBÁ 1,000 0,500 MARGARÍN TAŽNÝ 5,000 2,500 ŽLOUTKY 0,400 0,200 SŮL 0,050 0,025 OCET 8% 0,100 0,050 VODA 2,500 1,250 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: TUKOVÁ KOSTKA: MARGARÍN T...

24.05.2012: Pařížský krém lehký

PAŘÍŽSKÁ SMETANA 1 LITR CUKR KRUPICE 0,100 KG SMETANA 1 LITR KAKAO 0,070 KG TECHNOLOGICKÝ POSTUP: CUKR KRUPICI SVAŘÍME SE SMETANOU A KAKAEM. NECHÁME VYCHLADNOUT DO DRUHÉHO DNE . VYŠLEHÁME...

24.05.2012: Linecké těsto

LINECKÉ TĚSTO 5 KG 2 KG 1 KG MOUKA HLA. 2,360 KG 0,944 KG 0,472 KG CUKR MOUČ. 0,750 KG 0,300 KG 0,150 KG CUKR. VANIL. 0,025 KG 0,010 KG 0,005 KG TUK STOLNÍ 1,575 KG 0,630 KG 0,315 KG CITR. PASTA 0,060 KG 0,024 KG 0,012 KG KYPŘ. PRÁ...

24.05.2012: Pišingrová nálpň

PIŠINGROVÁ NÁPLŇ 50 KS 25 KS CUKR MOUČKA 0,325 KG 0,162 KG CUKR VANILÍN 0,015 0,007 100% TUK 0,250 0,145 ČOKOLÁDA 0,150 0,075 KAKAO 0,040 0,020 OŘECH PASTA 0,090 0,045 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: MOUČKOVÝ CUKR, CKP, ROZPUŠTĚNOU ...

24.05.2012: Laskonky

LASKONKY 50 KS 100 KS BÍLKY 0,158 KG 0,315 CUKR KRUPICE 0,360 0,720 KOKOS 0,230 0,460 CUKR MOUČKA 0,110 0,220 VODA 0,100 0,200 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: 2/3 CUKRU KRUPICE DÁME VAŘIT S VODOU. BÍLKY SI PŘIPRAVÍME DO KOTLÍKU S M...

24.05.2012: Kynuté rohlíčky

KYNUTÉ ROHLÍČKY 40 KS HLADKÁ MOUKA 0,500 KG VANILKOVÝ CUKR 1 KS DROŽDÍ 1 KS MARGARÍN STOLNÍ 0,250 VEJCE 2 KS MLÉKO 0,150 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: DROŽDÍ, MARGARÍN STOLNÍ A VANILKOVÝ CUKR SMÍCHÁME VE STROJI HÁKEM DOHROMA...

24.05.2012: Korpus ořechový

KORPUS OŘECHOVÝ VEJCE 5 KS OLEJ 1 DCL VLAŽ. VODA 1 DCL CUKR KRUPICE 0,200 KG MOUKA HLAD 0,200 VL. JÁDRA 0,050 PR.DO PEČIVA ½ SÁČKU ŽLOUTKY, VODU A CUKR UŠLEHAT, BÍLKY VYŠLEHAT S CM, ZAMÍCHAT MOUKU OŘECHY. TECHNOLOGICKÝ POST...

24.05.2012: Kávová zrna

KÁVOVÁ ZRNA 1 DÁVKA 2 DÁVKY CUKR KRUPICE 0,060 KG 0,120 KG SMETANA 0,310 0,620 ČOKOLÁDA 0,600 1,200 KÁVOVÁ PASTA 0,090 0,180 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: DÁME VAŘIT SMETANU S CUKREM KRUPICÍ. PO PŘEVAŘENÍ ODSTAVÍME A SMÍCHÁME K...

24.05.2012: Jablečný závin

JABLEČNÝ ZÁVIN 3 KS 6 KS 9 KS POLOHRUBÁ MOUKA 0,400 KG 0,800 KG 1,200 KG KYPŘÍCÍ PRÁŠEK ½ SÁČKU 1 SÁČEK 1 ½ SÁČKU HERA nebo MARGARÍN ST. 0,100 KG 0,200 KG 0,300 KG CUKR KRUPICE 2 LŽÍCE 3 LŽÍCE 4 LŽÍCE ŽLOUTEK 2 KS 4 KS ...

03.05.2012: Indiánky-bílkový krém

INDIÁNKY 1 DÁVKA CUKR KRUPICE 0,650 KG BÍLKY 0,350 KG VODA 0,180 KG TECHNOLOGICKÝ POSTUP: DÁME SI VAŘIT 2/3 CUKRU KRUPICE S VODOU. CUKERNÝ ROZVAR PŘI VAŘENÍ NEMÍCHÁME ( CUKERNATÍ). KDYŽ MÁ 108°C (VIZ LASKONKY) TAK ZAČNEME...

13.04.2012: red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes Red velvet cake', v překladu 'dort Červený samet', pochází z New Yorku, kde ho jako svůj autorský dezert podávali ve dvacátých letech v hotelu Waldorf-Astoria. Dort se skládá z červeně nebo červeno-hnědě zabarven...

02.04.2012: profiterolky

Profitterolky, čokoládový fondant, ovocný koláč, panna cotta Profitterolky se narodily ve Francii z hlavy jednoho italského kuchaře. Byl to jeden z deseti nejlepších kuchařů, kterého si Kateřina Medicejská vzala sebou na francouzsk...

13.01.2012: Hraběnčin štrůdl

HRABĚNČIN ŠTRŮDL 16 KS POLOHRUBÁ MOUKA 0,450 KG CUKR MOUČKA 0,200 TUK (MARGARÍN S, MÁSLO, HERA…) 0,200 ŽLOUTKY 4 KS PRÁŠEK DO PEČIVA 1 KS VLAŠSKÉ OŘÍŠKY MLETÉ 0,050 BÍLKY 4 KS JABLKA 1,000 CUKR KRUPICE (NA SNÍH) HRST ...

13.01.2012: Griliážová trubička

GRILIÁŠOVÉ TRUBIČKY 100 KS 50 KS CUKR KRUPICE 0,560 KG 0,280 KG MOUKA HLAD. 0,080 0,040 BÍLKY 0,200 0,100 ARAŠÍDY 0,150 0,075 SOJA 0,150 0,075 PERSIKO 0,080 0,040 UPOTŘ. ODPAD 0,070 0,035 VODA 0,350 0175 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: P...

13.01.2012: Kokosky

KOKOSKY CUKR KRUPICE 0,340 KG 0,680 KOKOS 0,170 0,340 BÍLKY 0,170 0,340 MERUŇ DŽEM 0,010 0,020 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: NA VODNÍ LÁZNI NAHŘÍVÁME CUKR KRUPICI S BÍLKY NA 60°C (MUSÍME BÍLKY S CUKREM PROMÍCHAT JINAK SE PO ...

13.01.2012: Buflery

BUFLERY MOUKA HLAD. 0,900 0,450 BÍLKY 1,200 0,600 KRÉM.PRÁŠEK 0,100 0,050 CUKR KRUPICE 0,500 0,250 ŽLOUTKY 0,700 0,350 VODA 0,250 0,125 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: VYŠLEHÁME ČISTÉ BÍLKY (KOTLÍK VYTŘEME OCTEM), KTERÉ ZAS...

13.01.2012: Palačinky

PALAČINKY 8 – 10 KS MOUKA HLADKÁ 0,120 KG ROZŠLEHANÉ VEJCE 1 KS MLÉKO 0,300 L OLEJ 1 LŽÍCE TECHNOLOGICKÝ POSTUP: METLIČKOU ROZŠLEHÁME MLÉKO (VODA + SUŠENÉ MLÉKO) OLEJ, VEJCE A HLADKOU MOUKU. PEČEME NA PÁNVIČCE TENKÉ ...

13.01.2012: Biskupský chlebíček

BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK 4 HŘBETY 7 HŘBETŮ CUKR KRUP. 0,750 KG 1,125 KG MOUKA HLAD 0,900 1,350 STOLNÍ TUK 0,750 1,125 VEJCE 0,750 1,125 ROZINKY 0,220 0,330 PROS. OVOCE 0,220 0,330 KYPŘ. PRÁŠEK 0,010 0,015 OLEJ 0,080 0,120 TECHNOLOGI...

13.01.2012: Griliáž

GRILIÁŽ 1 DÁVKA 2 DÁVKY 3 DÁVKY CUKR KRUPIC 0,200 KG 0,400 0,600 JÁDROVINY 0,100 0,200 0,300 OLEJ 0,013 0,026 0,039 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: PLECH SI VYMAŽEME OLEJEM. V RENDLÍKU ROZPUSTÍME CUKR KRUPICI DO ZLATOVA. PŘIDÁME DO ROZ...

13.01.2012: Bezé pláty

BEZÉ PLÁTY ŠTAFETKY 3 PLÁTY 6 PLÁTŮ BÍLKY 1,300 KG 2,600 KG CUKR KRUPICE 0,800 1,600 KOKOS 0,350 0,700 MOUKA HLAD. 0,360 0,720 TECHNOLOGICKÝ POSTUP: BÍLKY ŠLEHÁME ZA POSTUPNÉHO PŘIDÁVÁNÍ KRUPICOVÉHO CUKRU. DO VYŠLEHANÉ...

13.01.2012: Lívance

Lívance plněné mákem Tenhle recept připomíná Čirině dětství, kdy lívancové těsto čas od času provonělo jejich hospodářství na jižním Slovensku. Když jej nedávno své mamince připomněla, už se na něj nepamatovala. Díky Č...

13.01.2012: Sladká omeleta

Suroviny: vejce 3 ks, polohrubá mouka 20g, cukr krupice 60g, sladká smetana100 ml, máslo, meruňková zavařenina Technologický postup: do šlehací misky vyklepneme celá vejce, přidáme polohrubou mouku a metličkou dobře vyšleháme.Vmích...

13.01.2012: Štěpánská omeleta

suroviny: 3 ks vajec,50g hladké mouky, 50g kompotového ovoce(bez nálevu), 35g cukru krupice, 20g meruňkového džemu, 10g cukru moučka, 10g másla Technologický postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s ...

13.01.2012: omelety

...

04.05.2011: San remo omáčka

Pasterované žloutky 150 g Moučkový cukr 100 g Smetana ke šlehání 150 g Napoleon nebo jemný rum 2 cl Sekt rose 2 cl Technologický postup: ...

04.05.2011: Jablečné puré

Jablka očištěná a nakrájená na kostky 400g Krupicový cukr 150 g Želatina 20 g Šťáva z jednoho citronu Technologický postup: Jablka s cukrem ...

04.05.2011: Čokoládová pěna

Voda 30 g Krupicový cukr 30 g Pasterované žloutky 40 g Smetana ke šlehání 520 ml Pomerančová kůra 20 g Mléčná čokoláda 400 g Želatina ...

04.05.2011: Tvarohová pěna pomerančová

Smetana ke šlehání 150 g Krupicový cukr 120 g Med 30 g Tvaroh měkký 150 g Želatina 10 g Smetana ...

04.05.2011: Piškoty cukrářské

Cukr krupice 420 g Bílky 320 g Žloutky 240 g Mouka hladká 420 g Cukr moučka na posypání Technologický postup: Žloutky ...

04.05.2011: Koňakové těsto

Máslo 120 g Cukr krupice 100 g Glukosa 3 lžíce Mouka hladká 75 g Skořice 1 lžíce Rum, koňak 1 l...

04.05.2011: Těsto 1:1:1:1

Moučkový cukr 100 g Hladká mouka 100 g Máslo 100 g Bílky 100 g Technologický postup: Prosejeme moučkový cukr, hladkou mouku a přimícháme homogenizované máslo a bí...

04.05.2011: Mandlový plát

Vejce 3 ks Cukr krupice 100 g Hladká mouka 150 g Mandlové lupínky 50 g Technologický postup: Vejce a cukr vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku a rozetřeme na plát, který posype...

04.05.2011: Pomerančové glazé

Škrobový sirup 50 g Cukr krupice 250 g Pomerančový džus 200 ml Želatina plátková 20 g Smetana ke šlehání 350 g Technologický postup: Škrobový sirup s cukrem utavíme na karamel...

04.05.2011: Kakaové glazé

Smetana 100 ml Kakao 50 g Voda 120 ml Cukr krupice 150 g Želatina plátková 12 g Technologický postup: Smetanu svař...